5 db tojás
30 dkg virág- vagy akácméz (esetleg cukor)
30 dkg finomliszt
2 kávéskanál sütőpor
epres méz
Elkészítése:
A tojásokat keverjük habosra a mézzel (vagy cukorral). Majd keverjük össze a lisztet a sütőporral, és ezt adjuk hozzá lassan a tojásos keverékünkhöz. Ez az egész kapjon egy kis vizet is. Kenjük ki margarinnal és lisztezzük be a tepsit, mielőtt beletesszük, ezután 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre. Ez 25 percet vesz igénybe.
Törjük át a túrót, majd gyúrjuk össze a búzadarával és a tojásokkal. Beletehetünk egy csipetnyi sót, majd hagyjuk állni, akár 3 órát is, hogy a búzadara kellően megdagadjon. Ha ez megtörtént, már formázhatjuk is vizes kézzel a gombócokat, amit sós vízben fogunk kifőzni. Kb. 5 perc alatt megfőnek, de érdemes leellenőrizni. Ezután pirítsuk meg olajon a zsemlemorzsát, amíg barnás színű nem lesz. Majd forgassuk meg a korábban lecsepegtetett gombócokat benne.