Áfonyás-mézes muffin

  afonyasmuffin

Egy tucat muffin elkészítéséhez szükséges hozzávalók:

5 dkg mandula (darált) 5 dkg porcukor 1 tasak sütőpor 18 dkg margarin 25 dkg liszt 3 tojás 1 csomag vaníliás cukor 5 evőkanál tej 5 dkg Áfonyás Alkonyat mézkészítmény >>

Elkészítése:

Szitáljuk a porcukrot egy mélyebb tálba. A sütőport és a mandulát keverjük össze a liszttel. 180 fokra melegítsük elő a sütőt. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, margarint és egy csipetnyi sót, és az egészet keverjük habosra egy mixerrel. Dolgozzuk bele egyesével a tojásokat, majd keverjük teljesen simára a masszát. A liszttel keverteket is adjuk hozzá a krémhez, és a folyamatos kevergetés közben öntsük bele a tejet is. Minden muffinsütő üregbe két muffinpapírt tegyünk, és öntsük fel félig a formákat, majd tegyünk egy-egy teáskanál áfonyás mézkészítményt mindegyikbe, aztán öntsük fel tésztával az egészet úgy, hogy a nyílások szélétől kb 5 mm-nyi hely maradjon. Süssük aranybarnára a muffinokat. Ez kb. 25 percet vesz igénybe.

 

Kellemes nassolást!

   

Üdv. a MézVitéz